Ländrygg

 • Ryggskott
  Är akuta huggsmärtor som oftast beror på kombinationer av kotledslåsningar och muskelkramper i ländryggen. Det finns ett stort antal kombinationer av låsningar och muskelspänningar som kan ge ryggskott. Det är vanligt att ryggen i samband med ryggskottet blir sned eller böjd. Vissa ryggskott kan vara så kraftiga att det gör ont att nysa och göra djupa inandningar. Vi behandlar akuta ryggskott med manipulation och interferens ström. Sedan efterbehandlas detta vid behov med stretching och annan lämplig muskelterapi. Innan behandlingen inleds utför vi neurologiska status för att utesluta exempelvis diskbråck.
 • Värk
  Värk i ländryggen kommer ofta från triggerpunkter som sitter i ländryggen eller i sätesmuskulaturen. Det kan även bero på bäckenledslåsningar eller andra låsningar i kombination med muskelspänningar. Behandlas med interferensström eller akupunktur och vid kombination med manipulation.
 • Stelhet
  Kan bero på spända och dåligt stretchade muskler, vilket kan ge muskelspänningar och stelhet som följd. Behandling sker med akupunktur, eller ström och stretching.
 • Huggsmärtor
  Kraftiga smärtor i samband med vissa rörelser eller lägen. Detta beror oftast på låsningar i något av de fem kotsegmenten i ländryggen, eller i bäckenlederna. Detta kan även ge utstrålning av smärta i benet. I vissa fall kan det även bero på kombinationer av låsningar och någon kort muskel. Vi behandlar detta med manipulation, ofta i samband med stretching och strömbehandling.
 • Bäckenbesvär
  Smärtor och/eller hugg i eller omkring bäckenlederna ofta i böjning framåt kan vara symtom på bäckenledslåsningar. Detta orsakas av låsningar eller upphakningar i någon av bäckenlederna. Vi behandlar detta med manipulation, ofta i kombination med interferensström.