Knä

 • Muskelfästesskador
  Skador i muskelfästen runt knäleden kan uppkomma i samband med ensidig överansträngning. Partiella muskelfästes bristningar ger ärrbildningar som kan göra ont i samband med belastning. Detta kan behandlas hos oss med Radial Shockwave Therapy.
 • Ledbandsskador
  En vanlig idrottsskada är uttöjda ledband i eller omkring knäleden. Korsbandsskador kan inte behandlas hos oss. Yttre eller inre ledbandsskador kan i många fall behandlas hos oss. Detta gäller om ledbandet är delvis av eller uttöjt. Dessa skador gör oftast ont under belastning. Vi gör manuella tester för att ställa diagnosen. Detta behandlas med Radial Shockwave Therapy.
 • Hopparknä
  Hopparknä är en skada på knäskålssenan. Smärta som är lokaliserad nedom knäskålen, (ibland ovan) beror oftast på ärrbildningar/överansträngning av den stora lårmuskelns sena. Detta kallas även Patella apex syndrom, se (Radial Shockwave Therapy). Patella apex syndrom kan behandlas med Radial Shockewave Therapy med mycket goda resultat. Symptomen är oftast smärta över senan, vanligen i fästet på knäskålens nedre spets. Det gör endast ont i samband med belastning av knäet. Behandling med Radial Shockwave Therapy är mycket effektivt.
 • Knäskålsbesvär/Chondramalacia Patella
  Har man ont under knäskålen beror detta oftast på skador i knäskålens brosk. Säker diagnos ställes med röntgen eller manuella tester. Rådgivning om detta tillstånd kan fås av oss.
 • Löparknä
  Löparknä är ett tillstånd som gör ont på utsidan av knäet. Detta uppkommer vanligen hos idrottare som löptränar ofta och mycket. Retningstillståndet uppkommer av att ett senstråk som går över knäets utsida glider över knäets utsida, och ger en mekanisk retning i senan som kan orsaka inflammation. Symptomen är att smärta brukar uppstå efter en stunds löpning, därefter ökar smärtan successivt. Det kan göra så ont att man måste avbryta löpningen. Detta kan vi behandla med Interferens ström i kombination med stretching eller Radial Shockwave Therapy.