Bröstrygg

 • Värk
  Kan bero på triggerpunkter (muskelknutor) i muskulaturen i området runt skulderbladen, och framförallt i de muskler som för ihop skulderbladen mot mitten. Detta problem uppstår ofta i samband med monotont/statiskt arbete med armarna framför kroppen, exempelvis datoranvändning eller jobb som frisör. Detta kan behandlas med interferensström, muskelpressur, massage eller akupunktur med mycket goda resultat.
 • Huggsmärtor
  Beror oftast på låsningar i ryggradens leder. Då gör det ont när man rör sig i vissa lägen, dock ej så mycket känning i vila. Detta behandlas med manipulation på ett mycket effektivt sätt. Oftast är det kombinationer av ovan nämnda tillstånd, dvs låsningar och muskelspänningar. Således kombinerar vi behandlingen vid behov.
 • Bröstsmärtor
  Kan bero på revbenslåsningar i bröstryggen som sedan strålar mot bröstbenet. Det kan även bero på spända bröstmuskler. Revbenslåsningar behandlas med manipulation eller mobilisering. Bröstmusklerna behandlas med interferensström i kombination med stretching, och hemövningar.
 • Andningssmärtor
  Beror oftast på låsningar i bröstryggen och eller triggerpunkter i någon av revbensmusklerna. Behandlas med manipulation i kombination med interferensström.